Βιογραφικό

Ο Σταύρος Χριστοδούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1963 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, Hotel National (Εκδόσεις Καλέντη, 2016), περιελήφθη στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας της Κύπρου, καθώς και στην αντίστοιχη του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα.

Το δεύτερο βιβλίο του, το μυθιστόρημα Τη μέρα που πάγωσε ο ποταμός (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018), τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUPL) 2020 και με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κύπρου.

Το τρίτο του μυθιστόρημα, Τρεις σκάλες Ιστορία, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη τον Νοέμβριο του 2020, το οποίο ήταν υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας.

Το τέταρτο του βιβλίο Μαύρο Φλαμίνγκο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2023. Διηγήματά του έχουν περιληφθεί σε διάφορες συλλογές.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Σταύρος Χριστοδούλου εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Υπήρξε αρχισυντάκτης περιοδικών στο συγκρότημα Φιλελεύθερος της Κύπρου. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Αθήνα ως free lancer και διευθυντής του περιοδικού Time Out Athens.

Το 2006 επέστρεψε στην Κύπρο ως διευθυντής περιοδικών του συγκροτήματος Φιλελεύθερος και εν συνεχεία ανέλαβε τη διεύθυνση της ενημερωτικής ιστοσελίδας Philenews. Υπήρξε διευθυντής σύνταξης των ένθετων ΦιλGood και Φιλελεύθερα, αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης περιοδικών.

Σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επικοινωνίας, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί και στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής (έκδοση Κύπρου).