1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λεμεσού

1ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λεμεσού

Το Limassol Book Fair, η πρώτη μεγάλη έκθεση βιβλίου στη Λεμεσό, θα διεξαχθεί -υπό την αιγίδα του Δήμου Λεμεσού- στις 25-27 Νοεμβρίου 2022 στις αίθουσες του Χαρουπόμυλου, δίπλα στον περίβολο του Μεσαιωνικού Κάστρου της πόλης.

Η έκθεση έχοντας ως κεντρικό θεματικό άξονα τις Γέφυρες, απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, εκδότες, βιβλιοπωλεία, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και ιδρύματα, συγγραφείς, καλλιτέχνες, παιδιά, ενήλικες, γονείς και όλους τους λάτρεις του βιβλίου.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 20:00 και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην κεντρική και την παιδική σκηνή, καθώς επίσης και ατομικές βιβλιοπαρουσιάσεις σε ειδική αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα λειτουργούν δύο μεγάλοι εκθεσιακοί χώροι όπου θα πωλούνται πέραν των 10.000 τίτλων από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία της Κύπρου και της Ελλάδας και από μία ευρεία θεματολογία που εκτείνεται από λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία, μέχρι τις κατηγορίες ψυχολογία, αυτοβελτίωση, θρησκεία, δίκαιο, business και άλλα.

Το Limassol Book Fair θα τιμήσουν με την παρουσία τους καταξιωμένοι συγγραφείς, δημιουργοί, βιβλιοκριτικοί και δημοσιογράφοι από Κύπρο και Ελλάδα μεταξύ των οποίων οι Λένα Διβάνη, Χρήστος Χωμενίδης, Ελένη Πριοβόλου, Αιμίλιος Σολωμού, Σάντρα Ελευθερίου, Σταύρος Χριστοδούλου, Σοφρώνης Σοφρωνίου, Γιώργος Χριστοδουλίδης, Αλεξάνδρα Ζαμπά, Βαλεντίνος Χαραλάμπους,Κυριακή Μπεϊόγλου, Έλενα Περικλέους, Δέσποινα Ηρακλέους, η Μαρία Ανδρικοπούλου, η Μελίνα Ηλιοπούλου και πολλοί άλλοι.

Κεντρικός παρουσιαστής της Έκθεσης, ο δημοσιογράφος και ποιητής Χρήστος Μιχάλαρος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα της Έκθεσης, στο www.limassolbookfair.com