2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού (Limassol International Book Fair) επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 17 έως τις 19 Νοεμβρίου 2023 στους Χαρουπόμυλους Λανίτη. Με κεντρική θεματική τα «Δίκτυα», η φετινή διοργάνωση στοχεύει να δημιουργήσει ακόμη πιο σταθερούς δεσμούς προς όλους τους δρόμους του βιβλίου και του πολιτισμού.

Αναγνωρίζοντας την αξία του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων, η 2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της στις 17 Νοεμβρίου με το ολοήμερο επαγγελματικό συνέδριο, στο οποίο θα βρεθούν επί σκηνής πάνω από 30 επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου, από Κύπρο και διεθνώς. Ακαδημαϊκοί, βιβλιοθηκονόμοι, εκδότες, μεταφραστές, βιβλιοπώλες, σύμβουλοι εκδόσεων, ατζέντηδες και συγγραφείς θα συναντηθούν και θα συνομιλήσουν για θέματα που άπτονται της βιομηχανίας του βιβλίου, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στις 18 και στις 19 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η Γενική Έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει νέους και παλιούς τίτλους βιβλίων από 80+ εκθέτες και παράλληλα να απολαύσει ένα γεμάτο πρόγραμμα με δράσεις, συζητήσεις, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις σε τέσσερις σκηνές. Πάνω από 100 αναγνωρισμένοι συγγραφείς και ομιλητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Φινλανδία και τη Ρωσία θα βρεθούν επί σκηνής σε πέραν των 90 εκδηλώσεων, οι οποίες απευθύνονται σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους. Κεντρικός παρουσιαστής της Έκθεσης είναι και φέτος ο Χρήστος Μιχάλαρος.

27 Nov22_1062 Limassol Book Fair.jpg

Αυτή τη χρονιά η Κεντρική Σκηνή της Έκθεσης θα φιλοξενήσει ειδικά αφιερώματα για τον Νίκο Καζαντζάκη, αλλά και τον Κύπριο ποιητή Ηλία Κωνσταντίνου. Επιπλέον, οι επιμέρους θεματικοί άξονες που θα παρουσιαστούν αφορούν την Ποίηση, τη σχέση της Τεχνητής Νοημοσύνης με το βιβλίο, την είσοδο των Audiobooks στη ζωή μας, το Αστυνομικό Μυθιστόρημα, το φαινόμενο της Εκλαϊκευμένης Επιστήμης, ενώ θα πραγματοποιηθούν επί σκηνής συνεντεύξεις με επιφανείς συγγραφείς και λογοτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό. Μερικοί από τους διακεκριμένους συγγραφείς που θα βρεθούν επί σκηνής είναι ο Σταύρος Χριστοδούλου, η Ρέα Γαλανάκη, ο Alain Blondy, η Ευτυχία Γιαννάκη, ο Γιάννης Παλαβός, ο Γιάννης Καλπούζος, ο Κώστας Βραχνός, η Cornelia Hülmbauer, ο Κώστας Βραχνός, ο Sascha Garzetti, η Νάσια Διονυσίου, η Κωνσταντία Σωτηρίου, η Μαρία Α. Ιωάννου κ.ά.