37η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, Guadalajara

37η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου, Guadalajara

Η Κύπρος συμμετείχε στη 37η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Guadalajara, μιας από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου, στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ήταν η Τιμώμενη Προσκεκλημένη στην έκθεση.

Στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φιλοξενήθηκαν εκδηλώσεις με συγγραφείς και άλλους καλλιτέχνες από 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από την Ουκρανία.

Στο πλαίσιο του εκθεσιακού προγράμματος «Λογοτεχνικοί διάλογοι με την Ευρώπη», συμμετείχαν σε δημόσιες συζητήσεις οι Κύπριοι λογοτέχνες Zeki Ali, Ελένη Κεφάλα και  στις θεματικές ενότητες «Γράφοντας από το περιθώριο», «Πώς βιώνει ο συγγραφέας τη σύγχρονη κρίση» και «Πώς γράφουμε και διαβάζουμε σε βίαιους καιρούς», αντίστοιχα.

Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Guadalajara, η οποία πραγματοποιείται από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2023, είναι μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και η σημαντικότερη του ισπανόφωνου κόσμου.

Το 2022 προσέλκυσε περισσότερους από 800.000 επισκέπτες, κυρίως νεαρών ηλικιών, και πρόσφερε περισσότερες από 1.000 δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο στο κοινό.

Η έκθεση φιλοξένησε 2.170 εκδότες, περισσότερους από 14.000 επαγγελματίες του τομέα του βιβλίου, καθώς και 2.200 δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τομέα της επικοινωνίας από περισσότερες από 40 χώρες.